Previous Project Next Project
Wooloowin
Renovations

Wooloowin Home Renovation

Architecture

Wooloowin Home Renovation

A new conservatory/indoor-outdoor room, better connection with the pool and improved ground floor layout were involved in this Wooloowin home renovation design. The large high roof over the outdoor area will be replaced with a roof line in keeping with the character of the existing home. A smaller covered terrace will be maintained beside your new pool with separate area for your bbq and associated bench. The new pool will run up the northern side of your current terrace and widen once it enters the main area of the yard in an “L” shaped format.

Glass pool fencing will separate the terrace from the pool without inhibiting the view. In the Wooloowin home renovation design we have ensured that the formality of our client’s backyard and symmetry of this space will be maintained. A covered link to the garage will have the roof line cut back to maximise light flow into the interior of the home.

More information

Project Details

A new light and bright kitchen and butler’s pantry space is to be added on the south-east back corner. The kitchen will have large windows to the east and north and a good connection to the backyard and new conservatory (indoor/outdoor space). The kitchen will have a large servery, part of the bench area, and opening up the kitchen into the conservatory. The new conservatory (indoor/outdoor) space on the northern side of the new kitchen will run the length of this room and open to the north and the backyard. The conservatory will have a high ceiling and the detail or a classically styled upmarket home.

The study will have windows located for maximum ventilation and outlook. To maintain the balance on the front façade the windows in the study will be the same as the windows currently in the guest room. A new entertainment room/ playroom/ reading room will occupy the position in which the existing kitchen is currently located. This space will have large windows to the north and east with large sliding timber framed translucent glass doors internally to allow light transmission into the living area. Book shelving will be included as well as a spot for storage of toys and a TV. This space will also enjoy views over the new pool.

If you’re thinking of your own Wooloowin home renovation design contact our team today to start your architectural journey.

Project Number: 121101

Let's get started

Are you ready to work with us?

Award-Winning Lifestyle Design Architects Brisbane <br> Est. 1993

Award-Winning Lifestyle Design Architects Brisbane
Est. 1993

See why we're different

Your dream home can become a reality with dion seminara architecture. No matter what sort of building you’re working with or what stage you’re at, our award-winning Brisbane architects will breathe life into your vision and turn it into a stunning design. You are almost home.