Previous Project Next Project

Auchenflower Renovation & Addition

Queenslander architecture

Auchenflower Renovation & Addition

Streetscape enhancements to the front of this home have indeed rectified the issues our clients had with their ageing Queenslander. A sloping block created opportunities for the Auchenflower renovation design to provide for a dual living environment. The front of the home has greatly enhanced the home’s street appeal. Relocating the double carport to the other side of the house facilitated the creation of a new front entry.

Entrance stairs with a landing porch and skillion roof further created the look and feel our clients were after.

The first floor saw the entry porch open up into the living space. A new internal staircase opens out from the kitchen and living space with louvres to let in breezes. The new kitchen and dining area open onto the deck through large bifold doors to create an indoor/outdoor space and flow from the kitchen and dining out onto the deck. New joist, decking and balustrades were proposed. The deck will have a new low skillion roof with an outdoor lounge in the south-eastern corner. The addition of aluminium shutters will control the south-easterly winds. We will design a new staircase leading to the backyard on the south-western side with a lower skillion roof. This will provide shading to protect it from the elements.

The ground floor extension required a retaining wall due to the nature of the sloping block. An open-planned living, dining and kitchen will open up onto the deck making the area feel much larger. Due to space limitations, the kitchen incorporated the laundry to the side of the room.

 

Project Number: 150802



Let’s get started

Are you ready to work with us?