Hawthorne Entertainment Area Designed for Indoor-Outdoor Flow

Hawthorne Entertainment Area Design by Dion Seminara

As part of a substantial renovation to this Hawthorne Queenslander a main focus and outcome was to provide a very usable and attractive indoor-outdoor living and entertaining area for the family and their friends.

This was achieved by relocating the living area to the ground floor.  Although this Hawthorne house had a wide frontage, it was on a small (400sqm) block and the house was built to the back of the block.  Thus there was no backyard area to utilise for entertaining, dining or relaxing.

I designed the renovation such that the living areas were relocated to the front of the home on the ground floor level.  From the living area I designed an enclosed courtyard providing privacy and the space required for entertaining as requested by the owners of the home.

As you can see from the images at the top of this page a wonderful open and light area was created that drew people into the room and then out onto the courtyard.

The image below shows you the home prior to renovation.  As you can see there was no outdoor living at all and absolutely no privacy either.

hawthorne entertainment area design

Hawthorne House Prior to Renovation, no Outdoor Entertainment Area nor any Privacy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Project Number: 030202

Would you like to know more about our design process?  Do you want to know how to take the first step in your project?

Contact dion seminara architecture now to begin your project.

Related Projects

 

dion Seminara architecture | Brisbane architects committed to satisfying client living + working needs | Renovation and unique new home specialists, multi-residential and fitouts | Servicing all suburbs of Brisbane and surrounds